INTRO...

...welkom op Reguliers.net!

Dit is dé site over de beroemdste homo-uitgaansstraat van Amsterdam: de Reguliersdwarsstraat!
Hier vind je alles over de horeca, het heden en het verleden, de mensen en de gebouwen van deze kleurrijke uitgaansstraat:


De Reguliersdwarsstraat was in de jaren '80 de eerste plek in Europa waar homo's en hetero's openlijk samen uitgingen en bruisende feesten vierden...

...en nog steeds kan je hier uitgaan in de meest uiteenlopende zaken: van grote trendy gay bars tot het bekendste Amster- damse Hiphop-café, en van een typisch Hollandse kroeg tot de beste buitenlandse restaurants!


Hoewel deze site nu al heel veel informatie biedt, zullen er in de komende tijd nog regelmatig nieuwe dingen bij komen.
Daarvoor blijft leuke of interessante informatie, oude foto's en ander materiaal over de straat nog van harte welkom!

(wanneer een pagina niet volledig laadt of te zien is, deze even verversen via de browser of met F5)


^

Bereikbaarheid

Te voet ligt de Reguliersdwarsstraat op ongeveer 25 minuten lopen vanaf het Centraal Station. De makkelijkste weg is via het Damrak, de Dam, Rokin, Muntplein en tenslotte een klein stukje de Vijzelstraat in:
Openbaar vervoer
Met het openbaar vervoer is de Reguliersdwarsstraat vanaf het Centraal Station het makkelijkst bereikbaar met tramlijnen 1, 2 en 5 met een halte op het Koningsplein. Daarnaast stoppen de tramlijnen 16, 24 en 25 op het Muntplein en de lijnen 4, 9 en 14 op het Rembrandtplein (zie www.gvb.nl).

Auto
Met de auto is de Reguliersdwarsstraat als volgt bereikbaar: vanaf de binnenring A10 de afrit S110 nemen en de Nieuwe Utrechtseweg, Rijnstraat, Van Woustraat en via het Frederiks- plein de Utrechtsestraat volgen.
Dan linksaf de Herengracht op, deze volgen en rechtsaf het Koningsplein op, om bijna direct weer rechtsaf de Reguliers- dwarsstraat in te slaan. Op de Herengracht en in de Reguliersdwarsstraat geldt éénrichtingsverkeer.
Let op: het stuk tussen de Sint Jorisstraat en de Geelvinck- steeg is van 1 mei t/m 30 september tussen 19.00 - 7.00 uur afgesloten voor auto's.


De tramhaltes, parkeergarages en rijrichtingen

Parkeren
In de Reguliersdwarsstraat zijn twee parkeergarages die ook voor publiek toegankelijk zijn: de Koningsplein Parking Service op nummer 16 (alleen buiten kantoortijden) en de garage van De Geelvinck op nummer 61.


^

Ligging

De Reguliersdwarsstraat ligt in het centrum van Amsterdam en loopt van het Koningsplein in het westen naar het Rembrandt- plein in het oosten. Ongeveer halverwege wordt de straat in tweeën gedeeld door de Vijzelstraat:

Zie ook de kadastrale kaart op: www.atlas.amsterdam.nl


^

Google Map

Hard op weg een nieuwe standaard te worden: de kaarten van Google. Handig en mooi door de combinatie van landkaarten en luchtfoto's en de verschillende navigatiemogelijkheden. Daarom hier ook de Google Map van de Reguliersdwarsstraat:^

Buurt

Volgens de stedelijke gebiedsindeling behoort de noordkant van de Reguliersdwarsstraat tot de Reguliersbuurt (A01i op de officiële kaart), het westelijke deel van de zuidkant tot de Gouden Bochtbuurt (A03b) en het oostelijke deel van de zuidkant van de straat tot de Van Loonbuurt (A03c).
Alledrie deze buurten vallen onder rayon Zuid van het stadsdeel Centrum (zie ook: Nieuwe buurtindeling voor Amsterdam).

De Reguliersdwarsstraat ligt volgens de indeling van de politie in de Rembrandtpleinbuurt (zie de info aldaar).

Bij de activiteiten van wijkcentrum d'Oude Stadt valt het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat onder de Leidse- /Wetering-/Kerkstraatbuurt en het oostelijke deel onder de Amstelveldbuurt (zie het overzicht aldaar).

^

Contact

Voor vragen, opmerkingen en/of suggesties met betrekking tot deze website kan je reageren via het Mailformulier, via het
e-mailadres info@reguliers.net, of een berichtje achterlaten in het Gastenboek. Reacties worden zeer op prijs gesteld!


^

Banners

Voor het plaatsen van een link naar deze site kunnen onder- staande banners gebruikt worden:
Wilt u een bijdrage leveren aan deze website en/of bent u geïnteresseerd in sponsoring, neemt u dan contact op via het Mailformulier of stuur een e-mail naar info@reguliers.net.^

Dankwoord

Een hartelijk woord van dank gaat uit naar alle mensen die, elk op hun eigen wijze, hebben bijgedragen aan de totstandkoming deze website: Tony Meijlink, Marius Bakker, Robert Kolenik, Rutger Schuijff, Erik Baumann, Sam Ozir, Ernst Verhoeven, Natarcia Ommen, Dirk Dol, Alex Forrer, Paul van Well, Fokke IJsinga, Frits Blaauw, IHLIA-Homodok en in het bijzonder Frans Monsma en Gerritjan Deunk.