Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


Irene
 

Geboren in Thailand ca. 1964
Overleden in Amsterdam op 14 juli 2005 (41 jr.)Irene was een bekende en geliefde verschijning in de Reguliersdwarsstraat, waar zij onder meer optrad in de Soho en de Exit.
Irene Irene was transseksueel en werd in Thailand als man geboren onder de naam Tang Thummasith. In Thailand had hij een eigen disco-bar, maar in 1988 kwam hij naar Nederland, waar hij een geslachtsveranderende operatie tot vrouw onderging en zich voortaan Irene (op z'n Engels uitgesproken) noemde.

Overdag was Irene weinig opvallend, maar 's avonds kleedde zij zich op en top vrouwelijk en werd alszodanig een bekende verschijning in de Reguliersdwarsstraat. Daar werkte ze in de Soho en de Exit achter de bar en trad ze de laatste jaren elke woensdagavond op in haar eigen Late Night with Irene in het Exit Café. Daarnaast was ze actief als escort.

Het was dan ook een grote schok toen Irene op 14 juli 2005 dood in haar eigen woning werd aangetroffen. Ze bleek op brute wijze te zijn vermoord. Kort daarna werd door vrienden en bekenden een stille tocht voor haar georganiseerd, van haar werkplek in de Reguliersdwarsstraat naar haar woning in de Bethaniënstraat op de Wallen.

Een tweede schok kwam toen de moordenaar een voormalige collega van Irene bleek te zijn: de pas 21-jarige portier Marco H. van de Exit. Voor zover bekend probeerde hij vergeefs geld van haar los te krijgen, waarna hij haar met vele messteken om het leven bracht. Vervolgens ging hij er met een kluisje met juwelen vandoor.

Toen Marco H. zijn buit bij juweliers aanbood kon hij worden aangehouden. In februari 2006 werd hij vervolgens veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar.


Irene In Memoriam


Links en bronnen

- Irene vermoord door oud-portier
- Twaalf jaar cel voor moord op transseksueel
- Uit het Dagboek van een Misdaadjournalist:
   - Moord in de Bethaniënstraat
   - Kort vervolg

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.