English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS
 


19 juni 2019

Wereldkampioenschap bartending opnieuw in Secret Village


Vanavond vindt in het westelijke deel van de straat, dat in 2016 werd omgedoopt tot Secret Village, de finale van het wereldkampioenschap bartending plaats.

Dit evenement heet officieel Bols Around The World (BATW) en wordt nu voor de tweede keer in de Reguliersdwarsstraat gehouden, die voor deze gelegenheid is omgedoopt tot Cocktail Street.Promotievideo voor het Bols Around The World-kampioenschap


Tijdens wereldwijde voorrondes werden de zes beste cocktailshakers geselecteerd, die het tijdens de finale tegen elkaar zullen opnemen. In zes zaken in de Reguliersdwarsstraat (Middl.Eat, Duke of Tokyo, Lion Noir, Soho, Toppers en Roses by SAL) zullen zij hun beste drankjes presenteren aan de bezoekers en aan de jury. Aan het eind van de avond wordt dan op feestelijke wijze de winnaar bekendgemaakt!

Update: foto-impressie op Facebook!

Street Takeovers

Bols Around The World is één van de vier zogeheten Street Takeovers die deze zomer in de Reguliersdwarsstraat gehouden worden. Daarbij wordt de straat als het ware overgenomen door een extern evenement, bijvoorbeeld een openingsfeest of een netwerkbijeenkomst van een grote conferentie, of zoals in dit geval een internationale wedstrijd.


 

Kritiek

Soms is er echter ook kritiek op deze Street Takeovers: men vraagt zich dan bijvoorbeeld af waarom dergelijke evenementen met hoofdzakelijk heterobezoekers per se in een homostraat als de Reguliersdwarsstraat moeten plaatsvinden.

Daar zijn meerdere redenen voor: met de Street Takeovers wil de ondernemersvereniging nieuw publiek naar de straat trekken, zodat ook de niet-homozaken en met name de restaurants meer inkomsten en bekendheid krijgen. Bij de bestaande straatfeesten van Koningsdag en Gay Pride profiteren namelijk vooral de homozaken.

Ook zorgen de Street Takeovers voor extra inkomsten voor de ondernemersvereniging, die daarmee o.a. de onkosten voor de gratis toegankelijke feesten van Koningsdag en Gay Pride kan bestrijden. In vroeger jaren werden die immers geheel door horecamagnaat Sjoerd Kooistra bekostigd, maar nu zijn daar andere inkomstenbronnen voor nodig.

De Street Takeovers worden overigens zoveel mogelijk in het begin van de week gepland, zodat de zaken op deze rustige dagen extra omzet hebben en de drukste uitgaansdagen gewoon voor het vaste gay publiek blijven.


- Zie ook het bericht van Misset Horeca


^


0 reactie(s)


Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Horeca en terrassen zijn weer OPEN!

- Vanaf 1 juni nieuwe regels voor het uitgaan

- Opgravingen naar 16e eeuws bolwerk

- 10 jaar geleden werd de April gesloten

- Horeca mag op 1 juni weer beperkt open, kappers al per 11 mei

- Lunchroom Downtown bestaat 50 jaar!


Reguliers.net © 2007/2018
Disclaimer/Cookies
Contact
.