English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS
 


10 juli 2019

Nieuwe maatregelen tegen fietsenoverlast


Om de overlast door fietsen en scooters tegen te gaan is sinds vorige maand het voetgangersgebied in de Reguliersdwarsstraat met hekken afgesloten. Tevens is vorige week een indoor fietsenstalling geopend.
Nieuwe Fietsmaatregelen in de Reguliersdwarsstraat
(klik ter vergroting)Afsluiting voetgangersgebied

Hoewel het middenstuk van de Reguliersdwarsstraat al sinds 2007 een voetgangersgebied is, bleven mensen er op fietsen en scooters doorheen rijden, wat niet alleen veel irritatie bij de terrasbezoekers opriep, maar soms ook tot gevaarlijke situaties leidde.

Om dit tegen te gaan werd vanuit de ondernemersvereniging al enkele jaren gepoogd om de straat ook fysiek af te sluiten, maar stuitte daarbij telkens op de gemeentelijke bureaucratie en andere problemen.

Niettemin is er nu een concreet resultaat bereikt en wordt het voetgangersgebied van 1 mei tot 1 oktober vanaf 12.00 uur 's middags afgesloten door middel van hekkken waarop duidelijk staat aangegeven dat hier een voetgangersgebied is.

Tussen 7.00 uur tot 12.00 uur in de ochtend worden de hekken weggehaald zodat autoverkeer de straat in kan om te laden en te lossen. Ook kunnen de hekken uit de grond worden getild voor het geval nood- en hulpdiensten in de straat moeten zijn.
De nieuwe straatafsluiting in de Reguliersdwarsstraat
(klik ter vergroting)

 

Fietsenstalling

Niet alleen rijdende, maar ook geparkeerde fietsen werden in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat een toenemend probleem. Er worden tegenwoordig zoveel fietsen geparkeerd dat de stoepen niet meer begaanbaar zijn voor voetgangers.

Om ook dat probleem aan te pakken is de ondernemersvereniging lang bezig geweest om een inpandige fietsparkeergarage in de straat te krijgen. Toen vorig jaar kantoorgebouw De Munthof een algehele renovatie onderging was dat de ideale gelegenheid om een deel van de begane grond als fietsenstalling in te richten:
De nieuwe fietsenstalling in gebouw De Munthof
(klik ter vergroting)Deze stalling is per 1 juli jongstleden geopend en omvat 250 plekken voor fietsen en 8 plekken voor electrische scooters of bakfietsen. De stalling kan worden gebruikt door bezoekers, werknemers en bewoners. De openingstijden zijn:
- zondag t/m woensdag: 7.00 - 23.00 uur
- donderdag t/m zaterdag: 24 uur per dag

Voor fietsen is elke eerste 24 uur gratis, daarna kost het parkeren 1,25 euro per dag. Ook is het mogelijk om voor 75,- euro per jaar een abonnement te nemen. Bakfietsen en scooters betalen 2,50 euro per dag of 150,- euro per jaar.^


1 reactie(s)


Door DJ Jacuzzi Martijn Bosch op 11-07-2019 om 14:57 uur:


Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XDReageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Horeca en terrassen zijn weer OPEN!

- Vanaf 1 juni nieuwe regels voor het uitgaan

- Opgravingen naar 16e eeuws bolwerk

- 10 jaar geleden werd de April gesloten

- Horeca mag op 1 juni weer beperkt open, kappers al per 11 mei

- Lunchroom Downtown bestaat 50 jaar!


Reguliers.net © 2007/2018
Disclaimer/Cookies
Contact
.