English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


NIEUWS
 


6 mei 2020

Horeca mag op 1 juni weer beperkt open, kappers al per 11 mei


Vanavond maakte het kabinet bekend dat de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus binnenkort versoepeld worden. Dat betekent dat kappers per 11 mei weer open mogen en cafés en restaurants per 1 juni, zij het met een beperkt aantal gasten.


Een verlaten Reguliersdwarsstraat

Een nog verlaten Reguliersdwarsstraat, mei 2020


11 mei: Kappers

Als eerste mogen vanaf maandag 11 mei aanstaande kappers (en andere contactberoepen zoals schoonheidsspecialisten) hun werk weer hervatten.

Dit mag echter alleen op afspraak en vooraf moet worden besproken of het bezoek een risico oplevert. Bovendien moet zoveel mogelijk 1,5 meter afstand gehouden worden.


1 juni: Cafés en restaurants

De homohoreca en de overige cafés en restaurants mogen vanaf maandag 1 juni weer open, onder de voorwaarde dat de gasten 1,5 meter afstand houden en tot een maximum van 30 personen (inclusief personeel) per zaak. Vanaf 1 juli mag dat maximaal 100 personen worden.

Per 1 juni mogen ook terrassen weer open, maar alleen als de bezoekers aan tafeltjes kunnen zitten en wederom 1,5 meter afstand houden.

Update: Niet alleen bij restaurants, maar ook bij cafés zal vooraf gereserveerd moeten worden. Het kabinet zal in de week vóór 1 juni besluiten of de cafés en terrassen inderdaad op verantwoorde wijze weer open kunnen.


In Amsterdam is er het plan om pleinen als gemeenschappelijk terras in te richten. Dat wordt ook overwogen door de ondernemersvereniging van de Reguliersdwarsstraat, aangezien hier de straat toch al grotendeels voetgangersgebied is.


1 september: Evenementen en clubs

Onveranderd is dat evenementen waarvoor een vergunning nodig is tot dinsdag 1 september verboden blijven. Om die reden zijn ook alle LHBT-events, zoals Superball, Milkshake, Pride Amsterdam en de Hartjesdagen afgelast. Grote evenementen zullen waarschijnlijk pas weer kunnen plaatsvinden als er een vaccin tegen het coronavirus is.

Voor Amsterdam is bepaald dat ook clubs tot 1 september gesloten blijven, tenzij ze kunnen zorgen dat bezoekers en personeel 1,5 meter afstand kunnen houden.


Zie ook:
- Gemeente Amsterdam: Coronavirus (COVID-19) in de regio Amsterdam
- Steun je favoriete zaken: helpdehoreca.nl
- HP De Tijd: Hoelang houdt de horeca het nog vol?^


1 reactie(s)


Door DJ Jacuzzi Martijn Bosch op 18-05-2020 om 0:15 uur:


Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XDReageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Horeca en terrassen zijn weer OPEN!

- Vanaf 1 juni nieuwe regels voor het uitgaan

- Opgravingen naar 16e eeuws bolwerk

- 10 jaar geleden werd de April gesloten

- Horeca mag op 1 juni weer beperkt open, kappers al per 11 mei

- Lunchroom Downtown bestaat 50 jaar!


Reguliers.net © 2007/2018
Disclaimer/Cookies
Contact
.