English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 2 september 2020

Clubs en feestcafés blijven tot nader order gesloten

Gisteravond maakte premier Rutte bekend dat clubs en discotheken voorlopig nog niet open mogen, dit vanwege de risico's op verspreiding van het coronavirus. In de Reguliersdwarsstraat betreft dit club NYX en feestcafé Jantjes Verjaardag.


Feest in Club NYX
Club NYX in betere tijden


Om het coronavirus te bestrijden moesten alle horecazaken op 15 maart hun deuren sluiten. Bars en restaurants mochten per 1 juni weer open, maar clubs en discotheken moesten nog tot 1 september dicht blijven. Voor dergelijke dansgelegenheden is dat nu dus voor onbepaalde tijd verlengd.

In de Reguliersdwarsstraat was de gay & openminded Club NYX zo'n vier weken lang weer open als nachtcafé met uitsluitend zitplaatsen, maar dit bleek in de praktijk niet goed te handhaven. Aan het andere uiteinde van de straat is heterodiscotheek Jantjes Verjaardag sinds de coronasluiting helemaal niet meer open gegaan.

Weliswaar maakte het kabinet vorige week bekend dat de tijdelijke steunmaatregelen voor ondernemers worden verlengd t/m 30 juni 2021, maar het is zeer de vraag of die voldoende zijn voor de clubs en discotheken. Die hebben door de coronacrisis immers helemaal geen inkomsten meer.


► Komende zaterdag, 5 september, zal er vanaf 14.00 uur op het Museumplein een demonstratie zijn voor en door iedereen die bij het Amsterdamse nachtleven betrokken is: als de regering niet snel met tegemoetkomingen komt gaat de Nacht ten onder!^


0 reactie(s)


Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Mooie vooruitzichten voor het nieuwe jaar

- Groot nieuwbouwproject in het oostelijke deel van de straat

- Cocktailbar Door 74 en enkele restaurants door de coronacrisis gesloten

- Alle horeca opnieuw voor vier weken GESLOTEN + Update

- Strengere maatregelen: horeca moet al om 22.00 uur dicht

- Nieuwe coronamaatregelen: cafés moeten voortaan om 24.00 uur dicht

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact
.