Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  



NIEUWS - 15 december 2020

Groot nieuwbouwproject in het oostelijke deel van de straat


In het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat is sinds de zomer een groot nieuwbouwproject aan de gang. Onder de naam The Artesia zullen hier luxe appartementen komen, die naar verwachting in het voorjaar van 2022 gereed zijn.



Bouwwerkzaamheden in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat


De nieuwbouw is een project van de Amsterdamse vastgoedontwikkelaar REB en omvat niet alleen de percelen aan de Reguliersdwarsstraat 98 t/m 106, maar ook de achterliggende grachtenpanden aan de Herengracht 539 t/m 543, alsmede de herinrichting van de tussenliggende tuin:



Plattegrond van het Artesia-project
(tekening: REB - klik ter vergroting)


Herengracht

De panden aan de Herengracht dienden voorheen als hoofdkantoor van de Banque de Paris et des Pays-Bas. In 1984 werd dit de Banque Paribas Nederland en in 1998 de Banque Artesia Nederland, die in 2006 werd overgenomen door GE Commercial Finance. Herengracht 541 was al in de jaren '60 gerenoveerd en uitgebouwd om kantoren voor deze bank te kunnen huisvesten.

Na een algehele verbouwing en renovatie voor het Artesia-project zal in de gebouwen aan de Herengracht het nieuwe hoofdkantoor van Rituals komen, alsmede een aantal luxe appartementen. In de voormalige ondergrondse bankkluis komt een wellnessruimte. Deze werkzaamheden zouden volgens de planning rond deze tijd gereed moeten zijn.



De panden aan de Herengracht 539 t/m 543


Reguliersdwarsstraat

Zoals veel grachtenpanden aan de Herengracht beschikten ook de nummers 541 en 543 van oudsher over een koetshuis c.q. personeelswoningen aan de achtergelegen Reguliersdwarsstraat. Het vroegere koetshuis op nr. 106 blijft behouden, maar het pand met voormalige personeelswoningen op de nrs. 100-104 is op de voorgevel na gesloopt.



Het voormalige koetshuis en de latere Rembrandt Garage op nr. 106


Naast deze historische panden stond op nr. 98 nog een modern gebouwtje met een electriciteitshuisje ernaast. Ook deze werden afgelopen voorjaar gesloopt, waarna in mei opgravingen werden gedaan naar de restanten van een bolwerk uit de 16e eeuw, dat onderdeel was van de stadswal die in 1585-1586 was aangelegd.
> Zie: Opgravingen naar 16e eeuws bolwerk



De inmiddels gesloopte pandjes aan de Reguliersdwarsstraat 94 t/m 98
(beeld: Google Streetview - klik ter vergroting)


Afgelopen zomer begonnen de bouwwerkzaamheden, waarbij de MBS Groep eerst een grote, 8 meter hoge betonnen afzinkkelder bouwde die als ondergrondse parkeergarage dienst zal gaan doen. Deze kelderbak werd vervolgens langzaam uitgegraven en in de bodem afgezonken:



De planning is dat deze werkzaamheden in februari/maart 2021 zijn afgerond. Daarna volgt de opbouw van het casco voor de appartementen. De verwachting is dat het hele bouwproject aan de Reguliersdwarsstraat in het voorjaar van 2022 klaar is.

Volgens de website van REB komen aan de Reguliersdwarstraat "in totaal circa vierentwintig woningen van verschillende formaten voor een select gezelschap trotse bewoners uit alle windstreken. Deze appartementen, in het hartje van de stad Amsterdam, beschikken over de grandeur en volledige custom service waar slechts een enkeling van durft te dromen."



De nieuwe en vernieuwde gevels aan de Reguliersdwarsstraat
(tekening: REB - klik ter vergroting)



- Verkoopbrochure: The Artesia
- Meer foto's: Tervoort Egmond






0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:









Meer nieuwsberichten:

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering





Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.