English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 10 maart 2021

Werkzaamheden in en rond de Reguliers


Hoewel de horeca nog tot zeker eind van deze maand dicht is, wordt er in en rond de Reguliersdwarsstraat wel gewerkt aan de inrichting van de straat. Zo krijgt het Koningsplein een volledige make-over en zal ook de onderdoorgang vanuit de Vijzelstraat aantrekkelijker worden gemaakt.


Werkzaamheden op het Koningsplein
Werkzaamheden aan de trambaan op het Koningsplein
(foto: Amsterdam.nl - klik ter vergroting)


Herinrichting van het Koningsplein

Als onderdeel van de grootschalige herinrichting van de Nieuwezijds Voorburgwal verdwijnt de tramhalte op het Koningsplein om zo meer ruimte te maken voor voetgangers en fietsparkeerplekken. Op het Singel komt ter hoogte van de universiteitsbibliotheek een nieuwe tramhalte die voor iedereen beter toegankelijk is.

Voor dit traject wordt een geheel nieuw tramspoor aangelegd, waardoor er van 8 februari tot eind april geen trams door de Leidsestraat en over het Koningsplein rijden. Meer informatie over deze werkzaamheden en de omleidingsroutes is te vinden op de website van de gemeente.


Herinrichting van het Koningsplein
Artist's impression van het vernieuwde Koningsplein
(tekening: Amsterdam.nl - klik ter vergroting)


Herstel van het Regenboogpad

Niet alleen het Koningsplein wordt opnieuw ingericht, ook de Vijzelstraat ondergaat een grondige renovatie, dit om deze straat om te vormen tot de Rode Loper, die voetgangers op aangename wijze van het Centraal Station naar het Museumplein moet brengen.

Door de werkzaamheden aan de Vijzelstraat is helaas wel het Regenboogpad beschadigd dat vanuit de Vijzelstraat de Reguliers in leidt. Het herstellen van deze kleurrijke binnenkomer duurt echter langer dan verwacht omdat de werkzaamheden pas kunnen beginnen als het niet meer zo koud is.


Het regenboogpad in de Reguliers
Het regenboogpad vlak na de aanleg in juli 2020
(eigen foto - klik ter vergroting)


Nieuwe verlichting onder het Carlton Hotel

De voorheen nogal donkere onderdoorgang van het Carlton Hotel (tegenwoordig "NH Collection Amsterdam Flower Market" geheten) wordt niet alleen door het Regenboogpad aantrekkelijker gemaakt, maar binnenkort ook door nieuwe verlichting.

Al in 2019 is door betrokkenen uit de buurt een ontwerp gekozen voor het aanlichten van deze onderdoorgang. In de loop van deze maand wordt het uitgekozen ontwerp aangebracht. De nieuwe verlichting maakt niet alleen de onderdoorgang mooier, maar is ook een verbetering voor de veiligheid.


Overige werkzaamheden

Eerder werd al bekend dat de gemeente de Sint Jorisstraat nog groener zal maken door de hinderlijke fietsparkeervakken op te heffen en te vervangen door extra beplanting. Dit werk zal waarschijnlijk vanaf eind april uitgevoerd worden.

In november van dit jaar zullen tenslotte in het voetgangersgebied van de straat de rijbaan en de stoep op gelijk niveau gebracht worden, waardoor dit nog beter als flaneergebied kan gaan fungeren.^


0 reactie(s)


Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- Koningsdag-kroegentocht langs 10 Amsterdamse homocafés

- Werkzaamheden in en rond de Reguliers

- Mooie vooruitzichten voor het nieuwe jaar

- Groot nieuwbouwproject in het oostelijke deel van de straat

- Cocktailbar Door 74 en enkele restaurants door de coronacrisis gesloten

- Alle horeca opnieuw voor vier weken GESLOTEN + Update

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact
.