Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


2 augustus 2011 18.24u:

Discotheek Exit heeft nieuwe eigenaar
Exit Café tijdens Gay Pride al weer open!


Als laatste van de voormalige Kooistrazaken, heeft nu ook homodiscotheek Club Exit een nieuwe eigenaar. De heropening zal echter nog meer dan een half jaar duren, omdat eerst een grote verbouwing zal plaatsvinden. Het Exit Café zal al tijdens de komende Gay Pride weer open zijn!Club Exit en het Exit Café in 2007


Mede door jarenlang achterstallig onderhoud is een volledige verbouwing van de Exit noodzakelijk geworden. Deze gaat naar verwachting ca. 6 maanden duren, waarbij vanwege de monumentenstatus van het pand (uit 1766) ook eerst nog de nodige vergunningen verkregen moeten worden.

Tijdens de verbouwing zal het Exit Café gewoon geopend blijven. Voor de discotheek zal één van de nieuwe 24-uurs vergunningen worden aangevraagd, zodat deze dan niet meer aan de huidige sluitingstijd van 5.00 uur gebonden zal zijn.

Nieuwe eigenaar van de Exit is Rob de Jong, die in de Reguliersdwarsstraat goed bekend is. Samen met Angelique Schippers opende hij hier in 2001 al de trendy loungebar ARC. Na ruim 5 succesvolle jaren verkochten zij deze zaak in december 2007 aan horecamagnaat Sjoerd Kooistra. Rob en Angelique namen vervolgens in januari 2007 Club You II aan de Amstel over en verbouwden deze in maart 2008 tot Club Roque.

Rob de Jong gaat de nieuwe Exit exploiteren samen met Jeremy Warcup, die eerder bedrijfsleider was in de ARC en later in Jimmy Woo. Daarna runde hij een club in China, om vervolgens naar Londen te vertrekken, waar hij werkzaam was als manager van het gerenommeerde Japanse restaurant Zuma. Na iets meer dan een jaar werd Jeremy gevraagd om ook in London een Supperclub op te zetten en nu komt hij dus weer terug naar de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat.

De Exit werd geopend in maart 1988 als aanvulling op het beroemde gay café April en heette daarom aanvankelijk April's Exit. Na het wegvallen van RoXY en iT rond het jaar 2000 was de Exit sindsdien de enige grote mainstream homodisco van Amsterdam.

De Exit en het Exit Café werden op 6 april 2010 gesloten als gevolg van het conflict tussen wijlen Sjoerd Kooistra en bierbrouwer Heineken.
Meer nieuwsberichten:

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.