English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 1 juli 2015

Club NYX wint Rainbow Award voor Beste Club

Afgelopen maandag, 29 juni, zijn voor het eerst de Rainbow Awards uitgereikt, waarbij Club NYX uit de Reguliersdwarsstraat de prijs voor Beste Club won. De Rainbow Awards werden uitgereikt tijdens een groots opgezette gala-avond (met roze loper) in bioscoop Tuschinski.

Deze prijsuitreiking is georganiseerd door de bekende Diva Mayday en Peter van Vught (van club NYX en het Milkshake Festival), in samenwerking met de website Gay.nl. Doel is om zichtbaarheid te geven aan organisaties en personen die zich verdienstelijk hebben ingezet voor Nederlandse LHBT’s en een brug te slaan tussen de homo- en heterogemeenschap.
Manager Tamara en eigenaar Rob de Jong van Club
NYX na ontvangst van de Rainbow Award
(foto: Facebook)Voor de categorie Beste Bar behoorden zowel de Taboo bar, café Soho als het Exit Après Chique café uit de Reguliersdwarsstraat tot de genomineerden, maar winnaar werd uiteindelijk bar Prik in de Spuistraat.

De prijs voor Beste Outdoor Evenement ging naar de Amsterdam Gay Pride. De organisatie daarvan reikte tegelijk haar eigen prijs, het Roze Amsterdammmertje, uit en wel aan Jan-Willem de Bruin van COC Nederland.Reportage van de uitreiking van de Rainbow Awards
(video: MVS Gaystation)Voor de Rainbow Awards kon t/m 18 juni via de website Gay.nl worden gestemd, wat uiteindelijk meer dan 30.000 keer gedaan werd. In totaal werden prijzen voor maar liefst 20 (of 21) categoriën uitgereikt, wat echter nogal veel is om aan alle winnaars recht te kunnen doen.


De opzet van de Rainbow Awards komt daarmee overeen met "Gay.nl's Rate", die door de gelijknamige website voor het laatst in 2012 gehouden werd. In dat jaar werd club NYX nog tweede, achter club Roque aan de Amstel.

Speciaal voor de homohoreca was de sinds 2007 gehouden Homohorecaverkiezing van Gaysite.nl toonaangevend, maar die website heeft laten weten dat deze verkiezing niet meer in de oude vorm zal plaatsvinden.


Er was helaas ook Homogeweld na afloop Rainbow Awards


- Foto's van de Rainbow Awards op Facebook


- Zie ook de berichten op Parool.nl en Gay.blog.nl

1 reactie(s)

Door Gerben Broens op 7-07-2015 om 1:50 uur:

rainbow pancakes yeah!
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om reacties te plaatsen)

Reageer:

Naam:

Meer nieuwsberichten:

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

- Spread the Love via 12 reusachtige harten in de straat

- Eerste flagshipstore van MR. Riegillio geopend

- Voormalig lunchroom Downtown is nu restaurant-bar INCA

- Boek over de roze geschiedenis van Amsterdam gepresenteerd

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.