Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 25 juli 2016

Transgender-diversiteit bij gay café Soho

Komende woensdag, 27 juli, vindt in gay café Soho voor de derde keer een feestavond plaats die georganiseerd wordt door Trans United, een organisatie voor transgenders met een etnische achtergrond.

Deze feesten vormen een mooie bijdrage aan de culturele en seksuele diversiteit in de Reguliersdwarsstraat, waarvan vaak ten onrechte werd gezegd dat er vooral blanke homomannen zouden komen.

Na een nieuwjaarsborrel in La Cage, organiseerde Trans United op 13 april de eerste en op 22 juni al een tweede party night in de Soho. Nu zal onder de naam Lovely Latin dus de derde feestavond worden gehouden.


Transgender

Omdat de emancipatie van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen vaak als min of meer voltooid wordt gezien, is de aandacht van belangenorganisaties de afgelopen jaren verschoven naar de problemen waar transgenders tegenaan aanlopen.

De term transgender kan echter verwarrend zijn, want hoewel transgender een overkoepelend woord is voor mensen die zich anders voelen of gedragen dan hun biologische geslacht, wordt vaak in eerste instantie gedacht aan transseksuelen: mensen die een lichamelijke geslachtsverandering hebben ondergaan.

Transgenders moeten ook niet verward worden met travestieten, die zich doorgaans alleen voor showoptredens in de uitbundige feestkleding van het andere geslacht hullen. Bekende voorbeelden hiervan zijn Nickie Nicole en Diva Mayday.
Transgendervlag

Trans United

Voor transgenders met een andere culturele achtergrond werd in oktober 2013 Trans United opgericht. Deze groep wil, in nauwe samenwerking met het COC, speciaal aandacht besteden aan de zichtbaarheid van multiculturele transgenders en het bespreekbaar maken van hun problemen.

Trans United kreeg landelijke bekendheid met de eerste transgenderclub in Europa. Deze werd op 18 juli 2014 geopend in een klein horecapand in het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat. De exploitatie van een eigen club bleek echter te hoog gegrepen en de zaak wist nauwelijks bezoekers te trekken.Reportage van NOS op 3 over de transgenderclub
van Trans United in de ReguliersdwarsstraatNa het mislukken van de club beperkte Trans United zich met ingang van 2015 tot het organiseren van transgenderavonden in het bekende travestiecafé De Lellebel aan de Utrechtsestraat. Het pand aan de Reguliersdwarsstraat 125 was ondertussen een sisha-lounge geworden en is nu een snackbar.


Soho Service

Naast deze avonden van Trans United organiseert de Soho zelf ook ongeveer eens in de twee maanden themafeesten voor de homodoelgroep onder de naam Soho Service. De eerstvolgende editie daarvan is komende donderdag 28 juli en heeft als thema Gay Wedding - dit omdat 15 jaar geleden het eerste homohuwelijk gesloten werd en omdat het dit jaar EuroPride is, zal extra groots worden uitgepakt!


3 reactie(s)

Door Sergio Leatomu op 27-07-2016 om 10:35 uur:

Plussen en minnen heeft iedereen maar je mag voor jezelf perfect zijn! XDDoor Alexander Dammers op 31-07-2016 om 1:32 uur:

Verheffers moeten we blijven, verleiders moeten we worden! XDDoor Shaik Roman Abdussalam op 31-07-2016 om 1:35 uur:

bom dia thats us hahahaha! XD
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.