Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 8 juli 2020

Club NYX voorlopig weer open als nachtcafé

De gay en openminded club NYX gaat aanstaande vrijdag 10 juli weer open, niet als club om te dansen, maar voorlopig eerst als nachtcafé waar je gezellig zittend van je favoriete drankjes en DJ's kan genieten.


Club NYX als nachtcafé
Club NYX als nachtcafé


De NYX zal voortaan op vrijdag- en zaterdagavond open zijn van 22.00 - 5.00 uur, met een gereduceerde entreeprijs van 5,- euro. Er zijn tafeltjes voor minimaal twee en maximaal vier personen en reserveren kan via deze pagina op de website van de club.

Update:
Op 18 augustus 2020 werd bekend gemaakt dat club NYX voortaan niet meer als nachtcafé open zal zijn. Het bleek te moeilijk om de coronaregels goed te handhaven. Bovendien kreeg de zaak in het voorgaande weekend een officiële waarschuwing nadat BOA's waren binnengekomen en staande personen aantroffen.


Sluiting van de clubs

Samen met alle andere horeca moest ook Club NYX op 15 maart van overheidswege zijn deuren sluiten, dit als onderdeel van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De bars en restaurants mochten per 1 juni weer open, maar voor clubs en discotheken werd een uitzondering gemaakt. Officieel zullen deze nog tot 1 september dicht blijven, maar er was ook sprake van dat ze wellicht pas weer open kunnen als er een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar is.

Ondertussen hebben 26 clubs zich verenigd in het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC), dat in april met een actieplan kwam om weer eerder open te kunnen. Belangrijkste voorstel was om alleen jonge mensen toe te laten, aangezien voor hen de risico's van het coronavirus gering zijn.

Daarnaast is Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een petitie gestart waarin de minister wordt verzocht om "afstemming over spoedige en verantwoorde openstelling van clubs". Zo niet, dan wil men financiële steun om te zorgen dat deze groep zaken "overleeft en niet in verkeerde handen valt".
0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Reality Bar is na bijna 30 jaar gesloten + Update

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.