English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 12 maart 2022 UPDATED

Driedaags straatfeest op komst: Reguliers Celebrates!


Van 12 t/m 14 mei wordt in de Reguliersdwarsstraat een driedaags straatfeest gehouden rondom het Eurovisie Songfestival. Dit wordt gecombineerd met een bijzondere talentenjacht onder de naam Project Rainbow Runway.


Reguliers Celebrates
Reguliers Celebrates van 12 t/m 14 mei


Het evenement onder de naam Reguliers Celebrates is bedoeld om na het einde van de coronacrisis eindelijk weer een straatfeest te kunnen vieren waar de Reguliers zo beroemd mee geworden is. In de Gaykrant vertelde Eward Koning, voorzitter van Bedrijveninvesteringszone (BIZ) voor de straat, er alles over.

Vanuit de ondernemers bestond al langer het plan om een feestweek te organiseren om alle door corona afgelaste feesten als het ware in te halen. Ook dit inhaal-feest zelf moest door de coronamaatregelen echter meermalen worden afgelast.

Een extra evenement naast de grote straatfeesten die er normaal met Koningsdag en de Pride zijn vereiste echter wel speciale toestemming vanuit het stadhuis, maar gelukkig zag ook burgemeester Halsema het belang van een dergelijk event voor de leden van de regenbooggemeenschap, aldus Koning in de Gaykrant.


Songfestival & talentenjacht

Nu komt er dus een driedaags evenement rondom het Eurovisie Songfestival (ESF), waarbij op grote schermen zowel de tweede halve finale als de finale in Turijn meebeleefd kunnen worden. Dit wordt omlijst met sing-alongs en allerlei verrassingen.

Daarnaast komt er een talentenjacht onder de naam Project Rainbow Runway (PRR), waarbij queer performers het beste van zichzelf laten zien middels shows op het gebied van zang, dans, acrobatiek en muziek.

Er zijn inmiddels twaalf talenten geselecteerd en deze strijden in de halve finale tegen elkaar om een plek in de grote finale op vrijdag 13 mei. Hiervoor zal speciaal een 30 meter lange en verhoogde catwalk worden gebouwd.


Programma

Het programma voor Reguliers Celebrates ziet er als volgt uit:

- Donderdag 12 mei, 19.00 - 24.00 uur: 2e halve finale Songfestival

- Vrijdag 13 mei, 19.00 - 22.00 uur: Project Rainbow Runway

- Zaterdag 14 mei, 19.00 - 00.30 uur: Finale Eurovisie Songfestival

Eregast is onze eigen wereldberoemde dragqueen Nickie Nicole en niemand minder dan Diva Mayday zal de juryvoorzitter zijn. Voor de line-up van alle andere artiesten zie: www.regulierscelebrates.com


Kaartverkoop

Voor bezoek aan het evenement is wel een toegangskaartje nodig. Voorzitter Koning liet weten dat de politie en de gemeente bang waren voor overcrowding en om dat te voorkomen is besloten om via kaartverkoop het aantal bezoekers aan een maximum te binden.

Om het evenement voor iedereen toegankelijk te houden is de toegangsprijs zo laag mogelijk gehouden, namelijk voor de donderdag slechts 5,- euro en voor de vrijdag en zaterdag 15,- euro.

Wil je alle optredens extra comfortabel en voorzien van de lekkerste hapjes en drankjes kunnen volgen? Koop dan voor 50,- euro een ticket voor het speciale VIP-deck dat verzorgd wordt door MEIJT.

> Kaartverkoop en nadere info: www.regulierscelebrates.com

- Info voor bewoners: Bewonersbrief

- Zie ook de berichten op Gaykrant.nl & GayNews.nl


2 reactie(s)

Door Sergio leatomu op 15-03-2022 om 14:31 uur:

Plussen en minnen heeft iedereen maar je mag voor jezelf perfect zijn! XDDoor Webmaster op 15-03-2022 om 17:59 uur:

Leuk dat je er weer bent, we hebben je gemist!
(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om reacties te plaatsen)

Reageer:

Naam:

Meer nieuwsberichten:

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

- Dit najaar veilig uitgaan met Dress & Dance

- Ondanks regen een bruisende Pride-viering

- Spread the Love via 12 reusachtige harten in de straat

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.