English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  NIEUWS - 25 september 2022

Reguliers.net bestaat 15 jaar!

Vandaag is het precies 15 jaar geleden dat deze website online kwam. Sindsdien is Reguliers.net uitgegroeid tot een bron voor actuele informatie en een uniek naslagwerk over de rijke geschiedenis van de Reguliersdwarsstraat.De eerste (2007) en de tweede (2011) versie van Reguliers.net


Reguliers.net is bedacht en opgezet door Peter Koop, die zich als amateur-historicus verdiepte in de geschiedenis van de Reguliersdwarsstraat. Dit bleek zo interessant dat het de moeite waard was om deze informatie voor een breder publiek beschikbaar te maken.

Ondanks de wereldwijde bekendheid was er destijds nog geen website over de Reguliersdwarsstraat, dus zodoende werd op Reguliers.net meteen ook actuele informatie over de bestaande zaken en de evenementen in de straat aangeboden.

Reguliers.net werd al snel uitgebreid met een Engelstalige versie en accounts op social media, eerst op het toenmalige Hyves, Facebook en Twitter. Op GayRomeo, Google+ en Pinterest was er nauwelijks belangstelling, maar Instagram bleek tot op heden wel succesvol.De Engelse versie van Reguliers.net op AT5 teletekst, 25 maart 2008
(klik voor een vergroting)


Steeds uitgebreider

Toen in 2010 het horeca-imperium van Sjoerd Kooistra instortte en alle grote homozaken in de Reguliersdwarsstraat dicht moesten werd Reguliers.net een belangrijke informatiebron over deze ingrijpende ontwikkelingen.

Ondertussen werd de site langzaam maar zeker gevuld met steeds meer informatie over de vele bekende uitgaansgelegenheden, om dit vaak zo vluchtige verleden vast te leggen voordat het voorgoed in vergetelheid raakt.

Reguliers.net is een van de meest uitgebreide stratenwebsites geworden, die maandelijks enkele duizenden unieke bezoekers trekt. De Reguliersdwarsstraat is hiermee een van de best gedocumenteerde homo-uitgaansstraten ter wereld geworden.


Vernieuwingen

In 2011, 2014 en 2020 werd Reguliers.net gemoderniseerd, niet door de site door een volledig nieuwe te vervangen, maar door deze geleidelijk aan te passen met behoud van de uitstraling en de inhoud.

Dat gebeurde vanuit het idee dat zoals de Reguliersdwarsstraat voor velen een vertrouwde plek is om uit te gaan, ook deze website een vertrouwde en herkenbare plek op internet blijft.

In 2014 werd Reguliers.net bovendien geschikt gemaakt voor mobiel gebruik, zodanig dat de desktopversie zich automatisch aan het kleinere scherm aanpast, waardoor alle informatie sindsdien ook op de smartphone beschikbaar is.De mobiele versie van Reguliers.net uit 2014
hier op een Samsung Galaxy S5 en een iPhone 5
(klik voor een vergroting)


Nieuwe projecten

Nadat de geschiedenis van de Reguliersdwarsstraat grotendeels beschreven was, richtte initiatiefnemer Peter Koop zich op de homohoreca in de rest van Amsterdam en vervolgens op die in de rest van Nederland.

Hiervoor kwamen twee nieuwe websites, die net als Reguliers.net actuele informatie over de huidige homozaken combineren met een zo volledig mogelijk overzicht van de geschiedenis.

Voor Amsterdam werd dat Homohoreca.amsterdam die in augustus 2021 voltooid werd en voor Nederland kwam er de website Homohoreca.nl die momenteel nog in opbouw is.


^


0 reactie(s)


Reageer:

Naam:
^


Meer nieuwsberichten:

- De wegwerkzaamheden zijn weer hervat

- Veilig uitgaan met Dress & Dance

- Brand in de tuin van restaurant Secret Garden

- Veganistische patisserie Koekoek geopend

- Club NYX viert 10-jarig bestaan

- Reguliers.net bestaat 15 jaar!

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.