Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 11 april 2023

Lesbische bar B'Femme feestelijk geopend


Afgelopen zondag is op feestelijke wijze de lesbische bar B'Femme geopend, waarmee Amsterdam voortaan drie vrouwencafés telt.Opening van B'Femme in de Reguliersdwarsstraat


B'Femme is een initiatief van Valy Pintiuc, uitbater van de gaybars BLEND en BLEND XL, en Rachel Matteman, die tijdens Pride Amsterdam al jaren het vrouwenfeest bij de Stopera organiseert.

Pintiuc hoorde steeds vaker dat de vrouwen die in zijn bars kwamen eigenlijk ook wel een eigen plek wilden en aangezien BLEND XL een weinig gebruikt tweede bargedeelte had, ontstond het idee om daar een apart vrouwencafé te openen.

Gezien haar ervaring met de vrouwenfeesten werd Matteman de manager van de nieuwe zaak. Tegenover AT5 liet ze weten dat er vooral gedanst moet gaan worden en dan zal vanzelf wel blijken of het een gezellig avondcafé wordt, of een nachtzaak waar iedereen helemaal losgaat.

Tijdens de feestelijke opening van B'Femme, op Eerste Paasdag, was er voor alle bezoekers tussen 16.00 en 18.00 uur een gratis welkomstdrankje plus 1 drankje aan de bar, terwijl een vrouwelijke DJ in de persoon van Charlie Lima voor de muziek zorgde.

B'Femme bevindt zich dus in het linkergedeelte van BLEND XL, waar middels een glazen tussenwand een aparte ruimte is gecreëerd met een eigen ingang aan de Reguliersdwarsstraat 48:Locatie van B'Femme in de Reguliersdwarsstraat


- Dit nieuws verscheen ook bij AT5 en Het Parool.

> Lees ook: Geschiedenis van de lesbische zaken in Amsterdam


0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.