Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  NIEUWS - 13 juli 2023

Voormalig lunchroom Downtown is nu restaurant-bar INCA


Op de locatie waar 50 jaar lang de bekende lunchroom Downtown zat is onlangs de Peruaans-Japanse restaurant-bar INCA geopend.Restaurant INCA aan de Reguliersdwarsstraat 31


INCA opende begin van deze maand in het pittoreske pandje aan de Reguliersdwarsstraat 31, op de hoek met de Sint Jorisstraat, een locatie die ruimte biedt aan een ruim terras zowel voor als naast de zaak.

Bij INCA kan je terecht voor authentieke gerechten uit de hedendaagse Peruaanse keuken, voorzien van een Japanse twist. Deze combinatie staat ook wel bekend als de Nikkei Cuisine.

De Nikkei Cuisine is de laatste tijd steeds populairder. Zo biedt ook de grote, in augustus vorig jaar geopende restaurant-bar Secret Garden fotogenieke gerechten uit deze exotische keuken.


Lunchroom Downtown

De fraaie locatie werd internationaal bekend door Coffeeshop Downtown die hier in 1970 opende als eerste openlijke homozaak van Amsterdam. Vanaf 1980 werden vanuit Downtown grote feesten georganiseerd, waarmee de Reguliersdwarsstraat de meest hippe homo-uitgaansstraat van Nederland werd.

Al snel volgde de ene na de andere populaire uitgaansgelegenheid, maar Downtown bleef een geliefde plek waar homo's overdag al terecht konden voor koffie met appeltaart, een goede lunch of een lekkere pannenkoek, en om te zien en gezien te worden.

Na de ondergang van het horeca-imperium van eigenaar Sjoerd Kooistra maakte Downtown in 2011 een doorstart, maar kreeg daarna een steeds gemengder en toeristischer karakter. In 2021 deed de coronacrisis de zaak na 51 jaar de das om.


Lunchroom Downtown in augustus 2009
Lunchroom Downtown in augustus 2009


Nieuw interieur

Na overname door een nieuwe eigenaar werd het interieur van de voormalige lunchroom volledig gerenoveerd en eind vorig jaar door Kroeze Interieur BV voorzien van een gloednieuwe aankleding in de kleuren zeegroen en zalmroze.

Op de begane grond is de bar op de oorspronkelijke plek terugggeplaatst, maar nu voorzien van messing drankrekken Op het entresol zijn ook de muurbanken weer terug, met kleine tafels en comfortabele stoelen, alles uitgevoerd in luxe materialen in de eerdergenoemde kleuren.

INCA is geopend van woensdag t/m zondag, het restaurant van 18.00 tot 22.30 uur en de bar van 18.00 tot 1.00 uur.

- Homepage: www.inca-amsterdam.com


Interieur van restaurant INCA
Interieurimpressie van restaurant INCA
(foto via Facebook)


0 reactie(s)


(Om technische redenen is het tijdelijk niet mogelijk om een reactie te plaatsen)

Reageer:

Meer nieuwsberichten:

- Café-club Soho viert zijn 25-jarig jubileum!

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.