Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


Impressies uit de jaren '80

 


In de jaren '80 was de Reguliersdwarsstraat hét bruisende centrum van het Amsterdamse uitgaansleven. Hier kwam men om te eten, te drinken en te feesten, maar vooral ook om te zien en gezien te worden. Daar werd over gesproken en geschreven, zoals de onderstaande impressies uit diverse media laten zien.

> Lees alles over de Gloriejaren '80Downtown Magazine (1980-1981)

Hoe ongekend trendy en modern de Reguliersdwarsstraat toendertijd was, kan worden afgelezen uit Downtown Magazine. Dit tijdschrift begon vanuit Coffeeshop Downtown en was al bijna direct toonbeeld van grafische vormgeving, luxe en glamour. In het tweede nummer uit mei 1980 poseerden alle medewerkers voor de camera:(ontwerp: Gerritjan Deunk - klik ter vergroting)


> Zie voor meer foto's: People @ Coffeeshop Downtown


Gone with the wind (1981)

Op 18, 19 en 20 september 1981 vond een reeks evenementen plaats ter gelegenheid van het nieuwe uitgaansseizoen en tevens voor de eerste verjaardag van discotheek Flora Palace, de voorloper van de latere iT.

Deze feesten werden samen met Flora Palace vanuit Downtown en April georganiseerd: men begon de avond eerst in de Reguliersdwarsstraat, om vervolgens de nacht in Flora Palace af te sluiten.

Hoogtepunt was een groots galafeest met de beroemde film "Gone with the Wind" als thema - veel bezoekers kwamen dan ook in prachtige kostuums:
(klik op de afbeeldingen voor een grotere versie)(uit: Première, maandelijks familie-film-magazine)
Oud-en-Nieuw (1981/82)

Het veelbewogen jaar 1981, waarin o.a. supertrendy zaken zoals café April, eetcafé Oblomow en discotheek Richter werden geopend en diverse grote feesten plaatsvonden, werd in stijl afgesloten met een oud-en-nieuwfeest in Flora Palace. Ook daar waren weer talrijke bekende mensen uit de Reguliersdwarsstraat aanwezig:
(klik op de afbeeldingen voor een grotere versie)(uit: Première, maandelijks familie-film-magazine)Fool Moon Party (1984)

Ter afsluiting van het vakantieseizoen werd op 30 augustus 1984 een grootse Fool Moon Party in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat georganiseerd.

Hieraan werkten bijna alle bekende homo- en de heterozaken uit de straat mee en voor deze gelegenheid werd ook een eenmalige krant uitgebracht: de Reguliersdwarskrant.

Daarin vinden we onder meer twee pagina's met snapshots van allerlei mensen in de Reguliersdwarsstraat:
(klik op de afbeeldingen voor een grotere versie)
> Lees verder over de Gloriejaren '80


Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.