Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


TrinityRoy

 

Geboren in 1964


TrinityRoy is een artiest die vooral bekend is geworden vanuit het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat.
TrinityRoy, of kortweg T-Roy, begon zijn loopbaan met een opleiding tot club- en foodmanager en werkzaamheden bij o.a. De Schakel en Royal Caribbean. Sinds begin jaren '80 is hij actief als free-lance percussionist en zanger.

Alszodanig begon hij zijn carrière in de voormalige discotheek RoXY aan het Singel en speelde hij daar met de beroemde resident-DJ's Eddy de Clercq en Dimitri. Ook trad hij op bij de Duitse televisiezender ZDF en bij Paris Bain Douche @ Manray.


Reguliersdwarsstraat

In de Reguliersdwarsstraat trad T-Roy onder meer op in discotheek Richter, café De Korte Golf en nachtclubcafé Naar Boven. In Café De Duivel organiseerde hij sinds 1992 de fameus geworden wekelijkse jamsessie, de Devil's Jam. Zijn eerste CD van de Devil's Jam bracht hij uit in 1996, waarna hij 5 jaar lang met zijn band door heel Europa optrad.


The Amsterdam Devil's Jam compilatie


Meltingpot

Sinds 1994 organiseerde T-Roy enige tijd Meltingpot Amsterdam in de Melkweg aan de Lijnbaansgracht. Dit waren maandelijkse events bedoeld als een culturele smeltkroes van muziek (zowel mainstream en underground), kunst en mode:


Preview van Meltingpot Amsterdam


Ondernemersvereniging

Voor het oostelijke deel van de Reguliersdwarsstraat richtte TrinityRoy ondernemersvereniging De Regulier op. Hiervoor maakte hij rond 2004 met Ugochill Productions ook een website onder het adres www.reguliersdwarsstraat.com.

Op deze site was naast de nodige informatie ook een virtuele straat gepland, waar de bezoekers doorheen konden lopen. Zowel de vereniging als de website kwamen door gebrek aan belangstelling van de afzonderlijke ondernemers echter nauwelijks van de grond. In 2008 werden beide daarom weer opgeheven.
Nachtburgemeester

In februari 2006 stelde T-Roy zich kandidaat door de verkiezing van de nachtburgemeester van Amsterdam, maar werd niet alszodanig gekozen. Zijn programma luidde destijds als volgt:

A. Meer activiteiten/workshops (dans, drum, multi-media)
In overdag leegstaande clubs voor alle jeugd vanaf 16.
Zonodig de APV hiervoor aanpassen, subsidies aanvragen.
B. Een plus en min-puntenwaarderingsstelsel bij buurtregisseurs om goede van slechte horeca-ondernemers te onderscheiden.
C. Het doen opgaan van de Gay-pride-parade in een jaarlijkse PEOPLE-PRIDE-PARADE (Amsterdam waardig).
D. Het opzetten van wekelijkse internet Radio/TV debatten/ programma’s vanuit clubs.
E. Meer ruimte creëren voor cultuur ontmoetingsplekken binnen het nachtleven.
Vooral voor het individu en andere wereldburgers (overeenkomsten benadrukken niet langer de verschillen).
F. Meer theater-club uitgaans gelegenheden zoals de Bitterzoet en de Sugar Factory stimuleren. Meer kunst, spoken word, educatie en cultuur in het nachtleven (uitgaanstheater).
G. Horeca Nederland aanspreken op ambtelijke willekeur naar horeca-ondernemers toe en dat deze in deze meer ondersteuning verleent.
De kleine ondernemer redt het vaak niet mede door gemeentelijke willekeur, dit geeft te veel ruimte aan louche ondernemers die sociaal-functioneel geen gezonde maatschappelijke bijdrage leveren.
H. Meer vrijplaatsen zoeken voor de minder draagkrachtige kunstenaars.
I. Meer cultuur-evenementen op de pleinen (Azië, Rusland, e.d.).
J. Aanbod Amsterdam op net stroomlijnen/overzichtelijker maken.
K. Dynamisch terrassenbeleid binnen horeca-bestemmings-gebieden.
L. Meer kwaliteits 24 uurs economie ontwikkelen.
M. Amsterdam moet zich voor de eerste E.U. music/video channel, hard maken.


DigiFuNcK

Tegenwoordig maakt TrinityRoy deel uit van het Amsterdamse jazz en dance platform Wicked Jazz Sounds, dat vooral bekend was geworden met hun wekelijkse clubnight op zondagavond in de Sugar Factory.

Daarnaast trad hij sinds 1999 regelmatig op als zanger bij zijn eigen collectief DigiFuNcK, dat op 20 september 2008 zijn eerste live-CD presenteerde tijdens een optreden op Blijburg.


Optreden van T-Roy met Digifunck
Optreden van T-Roy (geheel links) met Digifunck
(PR foto)Links

- Homepage: www.trinityroy.info
- Social media: Facebook - Twitter - Youtube
- Van zijn weblog: The Stupidity of Stereotypes
- Recent Releases: DanceEnergy

- Parool: 'Faciliteer niet de festivals, maar het talent'

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.