Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


DJ Natarcia

 

Geboren in Suriname in 1971


Als één van Nederlands bekendste vrouwelijke DJ’s heeft Natarcia zowel in de homo- als de heterozaken van de Reguliersdwarsstraat gedraaid.
Natarcia Ommen is geboren in Suriname, precies op de dag dat haar ouders in het huwelijk traden. Ze groeide op in Amsterdam, met de favoriete muziek van haar ouders: Soul en Surinaamse liedjes en muziek van Millie Jackson, Marvin Gay, Betty Wright en Lieve Hugo. In plaats van met poppen speelde ze met platen en dat zou ze tot op de dag van vandaag blijven doen.

Het kon dan ook niet anders of Natarcia werd DJ, waar ze al op school mee begon. Ze schreef haar eigen teksten en begon met rappen en breakdance. Bovendien werd ze in 1988 ook nog danseres voor de houseband Fierce Ruling Diva. Na dit een paar jaar gedaan te hebben kwam ze tot de conclusie dat haar voorliefde bij het mixen van vinyl lag en besloot ze fulltime DJ te worden.

Havana

Begin jaren '90 begon Natarcia haar professionele DJ-carriere bij danscafé Havana in de Reguliersdwarsstraat, waar ze 8 jaar lang resident-DJ was op de woensdagavond. Ze draaide toen voornamelijk R&B en Garage.
In de Havana ging het puur om de (vernieuwende) muziek en om het dansen, waardoor het toendertijd de absolute the place to be was voor zowel homo's als hetero's.
Veel mooie heteromeisjes kwamen bijvoorbeeld naar de Havana omdat ze daar niet lastig gevallen werden. Natarcia was voor hen vaak een vertrouwd aanspreekpunt.

Richter

Natarcia zou echter niet alleen in de homozaken, maar ook in de bekende heteroclubs van de Reguliersdwarsstraat optreden: in Richter, waar een wat meer underground-sfeer heerste en waar ze ook optrad tijdens de geruchtmakende Wasteland-parties. Na de sluiting van Richter in 1996 draaide ze ook nog een aantal jaren in de Urban club Ministry.

Veranderingen

Ondertussen trad DJ Natarcia ook nog met enige regelmaat op in gaycafe April en homodiscotheek Exit. Ongeveer een jaar nadat de Havana door de Groningse horeca-magnaat Sjoerd Kooistra was overgenomen stopte ze hier.
De benadering werd steeds zakelijker en minder persoonlijk. Het ging ook steeds minder om de muziek en door dit alles kwam van het organiseren van eigen clubavonden eveneens weinig meer terecht.(foto: Partyflock.nl)


Amsterdam

Natarcia had met haar optredens echter al naam gemaakt en zou resident-DJ worden op de Pussy Lounge clubavond in de roemruchte discotheek RoXY, in Gay Palace in Rotterdam en in Club Stalker in Haarlem. Tegenwoordig is ze resident-DJ bij de Hypnotiq Bar Lounge in de Raamstraat in Amsterdam, waar ze al stond toen het nog Club M heette.

Nederland

Daarnaast draaide ze in talrijke andere clubs, bijvoorbeeld in The Powerzone, de Supperclub, Vakzuid, Escape, Sinners, The Zebra, Odeon en Marcanti in Amsterdam, in de Cruise Terminal, Las Palmas, Absolutely Stereo en Thalia Lounge in Rotterdam, in de Winkel van Sinkel en Monza in Utrecht en in Night Live in Nijmegen. Natarcia werd hiermee één van de bekendste en populairste vrouwelijke DJ's van ons land.

Internationaal

Het kon dan ook niet uitblijven dat ze ook in het buitenland gevraagd ging worden. Zo trad ze onder meer op bij Cafe d'Anvers in Antwerpen, bij Café Keese en Tivoli in Hamburg en bij David la Chapell’s Pre Party in Berlijn, bij Tribal Vibe in Lissabon, bij Tivoli in Barcelona en Amnesia op Ibiza, bij Queens in Parijs, bij de Party 4 Riva Diva Group in Turkije, bij Club Zeppelin en Minesteria in Moskou, bij After Hour Power in Los Angeles en bij de H2O parties in Johannesburg en Durban in Zuid-Afrika.


Optreden van DJ Natarcia bij Absolutely Flawless
@ Happydayzz Venue, 28 juni 2008


Stijl

Haar stijl noemt ze Blackhouse: een mix van US Garage (vocal house), latinhouse, deephouse, electro, techno, club en tribal. Ze laat zich bij haar keuze ook leiden door het soort feest en de mensen waarvoor ze draait. Maar welke stijl ze ook speelt, het zijn altijd sexy grooves met opzwepende basslines en funky drums die de toon zetten.

Terugkeer

Op 31 oktober 2009 keerde Natarcia ook weer terug in de Reguliersdwarsstraat, en wel in de Havanna, waar ze 20 jaar eerder haar carriere als professioneel DJ begon. In de nieuwe Havanna verzorgde ze enige tijd een zaterdagse clubavond onder de naam "CandyMilkshake joins Blackhouse":DJ Natarcia terug in de Havanna, 31 oktober 2009


Links

- Homepage: www.djnatarcia.com
- Social media: Facebook - Twitter
- Informatie op:
   - www.djtrail.nl
   - www.partyflock.nl

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.