Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


NIEUWS
 


13 december 2011 23.30u:

Oude interieur van discotheek Exit gesloopt

In de afgelopen drie weken is het oude interieur van homodiscotheek Club Exit gesloopt. Voor het pand stond een enorme, toepasselijk roze container, waar stukje bij beetje het hele interieur in verdween. Dit moest relatief voorzichtig gebeuren vanwege de monumentenstatus van het 18e eeuwse gebouw.Met deze sloop van het complete interieur verdwijnt ook de Exit in zijn oude vertrouwde vorm. Er zal in de komende maanden een volledig nieuw interieur in gebouwd gaan worden, dat deels ook anders ingedeeld wordt. De heropening staat gepland voor maart of uiterlijk april volgend jaar.

Het Exit "Après Chique" Café zal gedurende de verbouwing nog wel gewoon in zijn huidige vorm geopend blijven.

> Foto's van het Oude interieur van Club Exit

> Foto's van de Sloop van de club op Facebook


Korte geschiedenis van de Exit

De Exit werd in maart 1988 geopend en was een idee van Frans Monsma en Guus Silverentand, die ook de oprichters van de April waren. De naam van de nieuwe discotheek luidde toen dan ook nog April's Exit. Na de verkoop van de April aan Sjoerd Kooistra werd de disco nog door Guus opgebouwd, samen met Kooistra's toenmalige compagnon Louis Röst.

April's Exit kwam in een voormalig 18e eeuws koetshuis, waar tot dan toe het gerenommeerde restaurant L'Entrée gevestigd was. De Exit was na De Viking (1976-1987) de tweede homodiscotheek in de Reguliersdwarsstraat.

Later werd April's Exit verpacht aan Ernst Verhoeven en Jan Veenendaal, die de zaak in 1992 een stoer en high tech interieur gaven. Er kwamen erotische optredens en een darkroom, die maakten dat de Exit in die jaren nog elke dag goed vol was. De Exit werd in 1999 verkozen tot Discotheek van het Jaar.

Na het wegvallen van de RoXY en de iT rond het jaar 2000 was de Exit de enige grotere mainstream homodisco van Amsterdam. Door zijn laagdrempelige karakter was de Exit bovendien een plek waar de meest uiteenlopende mensen samenkwamen: homo's jong en oud, autochtoon en allochtoon, in en uit de kast, Amsterdammers, provincialen en toeristen.

Op 6 april 2010 werden de Exit en het Café door bierbrouwer Heineken gesloten, als gevolg van hun conflict met Kooistra. Alleen tijdens de Gay Pride van 2010 waren beide zaken weer heel even geopend.

Meer dan een jaar na de sluiting werden de Exit en het Exit Café tenslotte in juli 2011 overgenomen door Rob de Jong, die eerder zaken als ARC en Roque opende.

> Zie ook de geschiedenis van het Exit CaféMeer nieuwsberichten:

- Ook deze zomer weer veilig uitgaan met Dress & Dance

- Koningsdag weer met twee grote straatfeesten gevierd

- Gemeente en politie steunen extra veiligheidsmaatregelen in de straat

- Benefietgala Samen Sterk Tegen Kanker bij BLEND XL

- Twee dragqueens mishandeld; bestaande veiligheidsinitiatieven nog onvoldoende

- De Regulist: een nieuwe krant voor de LHBTI+-gemeenschap

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.