Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    RSS-feed   


  


Street Takeovers

 Naast de grote straatfeesten zijn er in de Reguliersdwarsstraat ook zogeheten Street Takeovers. Daarbij wordt het westelijke deel van de straat, dat in 2016 werd omgedoopt tot Secret Village, als het ware geheel "overgenomen" door een extern evenement.

Dat kan gaan om een grote netwerkbijeenkomst, een sportmanifestatie of een internationaal congres. Voor deelnemers aan die evenementen zijn er speciale activiteiten en tevens kunnen zij met korting kennismaken met de vele bars en restaurants in de straat.


Agenda 2024

Foto's    Geschiedenis    Links
bijgewerkt: 08-03-2024


Agenda 2024

Momenteel staan in het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat de volgende Street Takeovers gepland:

Donderdag 29 februari 2024:

Dev World

Van 19.00 tot 23.00 uur een vijf-in-één party met gratis drankjes voor de deelnemers van deze internationale conferentie voor tech developers.

- Meer informatie: www.devworldconference.com
Woensdag 5 juni 2024:

Money 20/20

Voor de vijfde keer komen deelnemers van deze internationale FinTech conferentie voor een netwerk-evenement naar de Reguliers. Er kan geborreld worden bij de bars en met korting gegeten worden bij de restaurants.

- Meer informatie: www.money2020.com
Donderdag 20 juni 2024:

Heineken AfterWork

Al weer voor de zevende keer zal Heineken Afterwork, de grootste "na het werk borrel" van Amsterdam, in de Reguliersdwarsstraat plaatsvinden. Borrelen bij de bars en wie wil kan een hapje eten bij de restaurants.

- Meer informatie: afterwork.heineken.com


Foto's


Zie de volgende fotoseries voor een impressie van eerder plaatsgevonden Street Takeovers:


Geschiedenis


Het idee voor de Street Takeovers ontstond nadat in de zomer van 2016 de ondernemersvereniging het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat had omgedoopt tot Secret Village en daarmee niet alleen meer individuele bezoekers wilde aantrekken, maar ook grotere groepen zakelijke gasten.

Met de variëteit aan horecagelegenheden, het voetgangersgebied en de inmiddels rijkelijk aangebrachte groene beplanting is het middenstuk van de straat immers een unieke ambiance voor grotere bijeenkomsten. Dat is overigens niets nieuws want tijdens de zondagse Happy Hours bij de vroegere April (en tegenwoordig bij Taboo) stond de straat al vol.


Bols Around The World @ Reguliersdwarsstraat
Bols Around The World in de Reguliersdwarsstraat, 10 mei 2017
(klik ter vergroting)De eerste Street Takeover was op 10 mei 2017, toen het Bols Around The World wereldkampioenschap bartending in Secret Village plaatsvond. De straat was toen geheel in stijl versierd en omgedoopt tot Bols Geneverstreet. De tweede gelegenheid was een maand later, toen de grote netwerkbijeenkomst Heineken Afterwork voor het eerst in de Reguliersdwarsstraat plaatsvond.

Inmiddels was de ondernemersvereniging een samenwerking met het congrescentrum RAI Amsterdam aangegaan, zodat er ook Street Takeovers kwamen als aanvulling op internationale congressen. De congresdeelnemers kunnen daarmee op een makkelijke en voordelige manier met een grote verscheidenheid aan bars en restaurants kennismaken.

De eerste Street Takeover in samenwerking met de RAI was op 5 juni 2018 voor het FinTech congres Money 20/20. Direct daarna namen homorugbyspelers de straat over, toen Secret Village als Home of the Bingham Cup fungeerde. Een samenwerking met het internationale congres AIDS 2018 ketste echter op het laatste moment af. Op 19 juli was wel Heineken Afterwork weer terug.


Heineken Afterwork @ Reguliersdwarsstraat
Heineken Afterwork in de Reguliersdwarsstraat, 19 juli 2018
(klik ter vergroting)De Street Takeovers trekken tussen de 1500 en 2500 bezoekers en leveren zowel de deelnemende horecazaken als de ondernemersvereniging niet alleen extra inkomsten, maar ook meer naamsbekendheid op.

Er kwamen ook Street Takeovers om in de stille wintermaanden extra publiek te trekken: op 28 november 2018 voor het World Architecture Festival en van 7 t/m 9 januari 2019 als avondprogramma van de Horecava. Beide trokken echter weinig belangstellenden, waarschijnlijk door een combinatie van onaangenaam koud weer en het feit dat ze voor de eerste keer gehouden werden.

De Street Takeovers die voor de zomer van 2020 gepland waren werden afgelast omdat wegens de coronapandemie alle openbare evenementen verboden werden. Ook was van 15 maart tot 1 juni alle horeca om die reden gesloten.
Links


- Homepage: www.secretvillage.amsterdam

- Social media: Facebook - Twitter - Instagram


Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.