English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  


Street Takeovers

 Naast de grote straatfeesten zijn er in de Reguliersdwarsstraat ook zogeheten Street Takeovers. Daarbij wordt het westelijke deel van de straat, dat in 2016 werd omgedoopt tot Secret Village, als het ware geheel "overgenomen" door een extern evenement.

Dat kan gaan om een grote netwerkbijeenkomst, een sportmanifestatie of een internationaal congres. Voor deelnemers aan die evenementen zijn er speciale activiteiten en tevens kunnen zij met korting kennismaken met de vele bars en restaurants in de straat.


Agenda    Foto's

Geschiedenis    Links
bijgewerkt: 18-05-2020

^

Agenda


Momenteel staan in het Secret Village-gedeelte van de Reguliersdwarsstraat de volgende Street Takeovers gepland (wijzigingen voorbehouden):28 november 20:

World Architecture Festival

Voor deelnemers aan het World Architecture Festival (WAF) dat in de RAI gehouden wordt.

- Meer informatie: www.worldarchitecturefestival.com
7 t/m 9 januari 20:

Horecava

Uitgebreid avondprogramma voor deelnemers aan de horecavakbeurs Horecava, die in de RAI gehouden wordt.

- Meer informatie: www.horecava.nl
9 mei 20:

The Next Web

Openingsparty voor de jaarlijkse conferentie van The Next Web (TNW), een internationale weblog voor tech-startups.

- Meer informatie: www.thenextweb.com
4 juni 20:

Money 20/20

Voor deelnemers aan het internationale FinTech congres Money 20/20 in de RAI.

- Meer informatie: www.money2020.com
19 juni 20:

Bols Around The world

Voor de tweede keer wordt het Bols Around The World (BATW) wereldkampioenschap bartending in de straat gehouden.

- Meer informatie: www.bols.com
25 juli 20:

Heineken AfterWork

Voor de derde keer zal het netwerkevent Heineken Afterwork in Secret Village plaatsvinden.

- Meer informatie: www.heineken.com
AFGELAST wegens het coronavirus


17 juni 2020:

Money 20/20

Voor deelnemers aan het internationale FinTech congres Money 20/20 in de RAI.

- Meer informatie: www.money2020.com
18 juni 2020:

Heineken AfterWork

Voor de vierde keer zal het netwerkevent Heineken Afterwork in Secret Village plaatsvinden, deze keer met de live-uitzending van de UEFA Cup-wedstrijd Nederland tegen Oostenrijk.

- Meer informatie: www.heineken.com

^

Foto's


Zie de volgende fotoseries voor een impressie van eerder plaatsgevonden Street Takeovers:
^

Geschiedenis


Het idee voor de Street Takeovers ontstond nadat in de zomer van 2016 de ondernemersvereniging het westelijke deel van de Reguliersdwarsstraat had omgedoopt tot Secret Village en daarmee niet alleen meer individuele bezoekers wilde aantrekken, maar ook grotere groepen zakelijke gasten.

Met de variëteit aan horecagelegenheden, het voetgangersgebied en de inmiddels rijkelijk aangebrachte groene beplanting is het middenstuk van de straat immers een unieke ambiance voor grotere bijeenkomsten. Dat is overigens niets nieuws want tijdens de zondagse Happy Hours bij de vroegere April (en tegenwoordig bij Taboo) stond de straat al vol.


Bols Around The World @ Reguliersdwarsstraat
Bols Around The World in de Reguliersdwarsstraat, 10 mei 2017
(klik ter vergroting)De eerste Street Takeover was op 10 mei 2017, toen het Bols Around The World wereldkampioenschap bartending in Secret Village plaatsvond. De straat was toen geheel in stijl versierd en omgedoopt tot Bols Geneverstreet. De tweede gelegenheid was een maand later, toen de grote netwerkbijeenkomst Heineken Afterwork voor het eerst in de Reguliersdwarsstraat plaatsvond.

Inmiddels was de ondernemersvereniging een samenwerking met het congrescentrum RAI Amsterdam aangegaan, zodat er ook Street Takeovers kwamen als aanvulling op internationale congressen. De congresdeelnemers kunnen daarmee op een makkelijke en voordelige manier met een grote verscheidenheid aan bars en restaurants kennismaken.

De eerste Street Takeover in samenwerking met de RAI was op 5 juni 2018 voor het FinTech congres Money 20/20. Direct daarna namen homorugbyspelers de straat over, toen Secret Village als Home of the Bingham Cup fungeerde. Een samenwerking met het internationale congres AIDS 2018 ketste echter op het laatste moment af. Op 19 juli was wel Heineken Afterwork weer terug.


Heineken Afterwork @ Reguliersdwarsstraat
Heineken Afterwork in de Reguliersdwarsstraat, 19 juli 2018
(klik ter vergroting)De Street Takeovers trekken tussen de 1500 en 2500 bezoekers en leveren zowel de deelnemende horecazaken als de ondernemersvereniging niet alleen extra inkomsten, maar ook meer naamsbekendheid op.

Er kwamen ook Street Takeovers om in de stille wintermaanden extra publiek te trekken: op 28 november 2018 voor het World Architecture Festival en van 7 t/m 9 januari 2019 als avondprogramma van de Horecava. Beide trokken echter weinig belangstellenden, waarschijnlijk door een combinatie van onaangenaam koud weer en het feit dat ze voor de eerste keer gehouden werden.

De Street Takeovers die voor de zomer van 2020 gepland waren werden afgelast omdat wegens de coronapandemie alle openbare evenementen verboden werden. Ook was van 15 maart tot 1 juni alle horeca om die reden gesloten.^

Links


- Homepage: www.secretvillage.amsterdam
- Social media: Facebook - Twitter - Instagram

^

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact
.