English version
Nieuws    Agenda    Foto's
Twitter    Facebook    Istagram    YouTube    RSS-feed  


  


Café-Pub SOHO
 


- Voorgeschiedenis - Richter - Naam & Logo - Interieur -

- Mensen - Entertainment - Homepage - Links -

Richter

Na het vertrek van Eichholtz werd het pand aan de Reguliersdwarsstraat 36 overgenomen door de compagnons Rob Leistikow en Tjalle Kymmell die hier een discotheek onder de naam 36 op de Schaal van Richter openden. Dit werd al snel een veelbesproken place to be in het Amsterdamse uitgaansleven.

Geheel zoals de naam al deed vermoeden zag het interieur van Richter eruit alsof er een aardbeving was geweest: met 'scheuren' in de muren en 'gebroken' spiegels - zoals te zien is op de foto hiernaast.

Deze vide, het balkonachtige gat, met een twee verdiepingen hoge spiegel erdoorheen werd in het interieur van de Soho overgenomen. Alleen is de spiegel nu intact en hangt er geen kroonluchter meer voor, hoewel dat ook in het huidige interieur niet zou misstaan.

In 1996 wilden Leistikow en Kymmell Richter overdragen aan de toenmalige bedrijfsleider, maar de Groningse horeca-ondernemer Sjoerd Kooistra had al in 1988 een optie op de zaak genomen.

Na enig getrouwtrek over de koopsom werd de onderneming toen uiteindelijk in 1997 voor een kleine 1 miljoen gulden eigendom van Kooistra. Als discotheek was Richter aardig aan z'n end, dus werd het voorlopig een gewoon café onder de naam "De Rechter".

Vervolgens werd nog geprobeerd om met de bestaande nachtvergunning onder de naam "Club Havana" mensen na sluitingstijd van de Havana hierheen te trekken. Men sprak daarom ook wel van de "Havana at Night".

Ook dat had echter niet voldoende onderscheidend vermogen en aantrekkingskracht, zodat de zaak vlak na de Gay Pride van 1998, en dus al een jaar na de overname, tamelijk onverwacht gesloten werd. Groot was toen de vraag wat Kooistra met het markante pand zou gaan doen.

Pas een jaar later, in 1999, werd op die vraag ingespeeld met onderstaande advertentiecampagne, waarmee de nieuwe naam van de zaak werd aangekondigd: SOHODe aankondigingen van de Soho
(ontwerp: www.rs-design.nl)

^
> vervolg: Naam & LogoReguliers.net © 2007/2018
Disclaimer/Cookies
Contact
.