English   
   Nieuws     Agenda     Foto's
Twitter    Facebook    Instagram    YouTube    RSS-feed   


  


Bar ARC

Logo van Bar ARC  

Reguliersdwarsstraat nr. 44
1017 BM Amsterdam
(2002 - 2010)


ARC was een grote en trendy loungebar die geopend werd op vrijdag 28 juni 2002. De naam was samengesteld uit de initialen van de voornamen van de oprichters: Angelique, Rob & Company.


bijgewerkt: 22-11-2017


Interieur

De zaak was gevestigd op de begane grond van een groot nieuwbouwpand uit 2001 en had een capaciteit van zo'n 400 mensen. Het interieur was door de gevierde architect Eric Kuster ontworpen in een moderne, strakke en cosmopolitische stijl en had vele comfortabele zitplaatsen, twee cocktailbars en een leestafel, die 's avonds plaatsmaakte voor een kleine dansvloer.


360-graden impressie van de ARC

360-graden impressie van de ARC

360-graden impressies van het interieur van de ARC
Klik op de foto om te starten, te bedienen met je muis!
(bron: www.WorldPioneers.com)


Aanvankelijk was ARC ook een restaurant, maar later werd het meer een bar, waar echter nog wel fingerfood geserveerd werd, maar die vooral bekend stond om de talrijke goede cocktails. DJ's draaiden hier lounge-, club- en dancemuziek en op de wanden werd steevast Fashion TV geprojecteerd. Dit alles trok een zeer trendy publiek, zowel mannelijk als vrouwelijk, homo's en hetero's, Amsterdammers en toeristen.Gay Pride-straatfeest bij de ARC (2006)
(foto: Enrico Webers)


Kooistra

Per 1 december 2007 werd de ARC overgenomen door horecamagnaat Sjoerd Kooistra, die daarmee (opnieuw) eigenaar van alle homozaken in dit deel van de Reguliersdwarsstraat werd. ARC-eigenaren Angelique Schippers en Rob de Jong kochten vervolgens de lesbische club You II aan de Amstel 178 en maakten daar de trendy club Roque van.Bar ARC in 2008


Zoals vaker wanneer een zaak onderdeel van Kooistra's imperium werd, verloor ook de ARC hierdoor haar eigenheid en hoge niveau. Zo liep de kwaliteit van de cocktails en de hapjes terug en werden die laatste uiteindelijk helemaal geschrapt.


Fashion show in de ARC, georganiseerd door The Shirt Shop
van even verderop in de Reguliersdwarsstraat, 21 juli 2010
(video: MVS Gaystation/Wessel Haaxman)Homokerststal

Tijdens de eerste Pink Christmas in 2008 werd in de tuin van de ARC een levende kerstscene opgesteld, waarvan de aankleding was verzorgd door interieurontwerper Martijn Keijzers. Met deze "homokerststal" werd op een ludieke manier de soms lastige combinatie van Christendom en homoseksualiteit onder de aandacht gebracht, iets dat wereldwijd de media haalde:De levende kerststal in de tuin van de ARC (2008)


Sluiting

Toen in de loop van 2010 het horeca-imperium van Sjoerd Kooistra ineenstortte, werd op 6 september van dat jaar ook de ARC gesloten. De zaak werd overgenomen door een nieuwe exploitant, die er een geheel nieuw interieur in zette en onder de naam EVE op 21 juli 2011 heropende. Dit werd echter geen succes en na een jaar werd EVE al weer gesloten.

Vervolgens kwam hier in augustus 2012 de cocktailbar Dvars, die in september 2014 volledig uitbrandde. Met een volledig nieuw interieur opende in februari 2015 restaurant-bar La Cage in dit pand, dat echter in oktober 2016 al weer gesloten werd.


Links
- Over de opening in 2002 en de sluiting in 2010
- Vroegere homepage: www.bararc.eu
- Vroegere netwerken: Hyves - Facebook

^

Reguliers.net © 2007/2020
Disclaimer/Cookies
Contact

.